ChampdAction Logo

EDUCATIE

ChampdAction werkte de laatste jaren een hele reeks educatieve projecten uit, die specifiek gericht zijn op kinderen, jongeren of studenten van kunsthogescholen en amateurs . Binnen de kunst-educatieve werking van ChampdAction onderscheiden we 3 grote lijnen, waarbij participatie het sleutelwoord is.

 

Projecten i.s.m. jonge uitvoerders, amateurs en studenten

ChampdAction zette al verscheidene participatieprojecten met jongeren, amateurs en studenten op poten, zoals ‘Hallucination City’ met 100 elektrische gitaren en ‘In C’ van Terry Riley. Dat laatste werd ter gelegenheid van de opening van de nieuwe gebouwen van deSingel opnieuw door ChampdAction en Serge Verstockt uitgevoerd, samen met tal van andere muziekensembles en studenten. In 2014 werd ook de In C app gelanceerd door ChampdAction met een live performance in Concertgebouw Brugge. Met deze app - een concept van ChampdAction, ontwikkeld ism Jazzperiments - kan je de compositie In C online mee te spelen vanuit alle hoeken van de wereld - 24/24 u/dag. Speel mee via WWW.INCAPP.NET op ieder moment van de dag, elke dag van de week. 

 

Voor de vijfde keer op rij organiseert ChampdAction in 2015 samen met de Internationale Kunstcampus deSingel, Koninklijk Conservatorium Antwerpen en andere kunsthogescholen uit binnen- en buitenland  het grootschalige participatieproject LAbORATORIUM. LAbO #5 is een zesdaags interactief parcours voor hogeschoolstudenten muziek, dans en beeldende kunst.
Studenten uit binnen- en buitenland worden in dit interdisciplinair project ondergedompeld in nieuwe muziek, en multidisciplinaire projecten met een sterke focus op het gebruik van nieuwe media en elektronica. Na een week van workshops, ateliers, individuele en groepssessies, (theoretische) reflecties, toonmomenten, cross-oversessies tussen verschillende disciplines, volgt tenslotte op de laatste dag een slotparcours voor het publiek (gratis toegang) in deSingel.

LAbORATORIUM is een uniek concept, waarbij jonge kunstenaars nog tijdens hun opleiding worden geconfronteerd met studenten uit andere kunsttakken en worden gestimuleerd om van elkaar te leren.


Andere projecten uit het verleden:

LAbO #4

LAbORATORIUM III

In C - participatieproject rond Minimal Music ism de muziekacademie

Uit Luidsprekers Herboren - Workshopreeks omtrent de analoge synthesizer door Guy Drieghe

Workshop Analoge Beats - ism Jeugd & Muziek Vlaanderen

 

 

 

 

Projecten voor kinderen en jongeren

Naast de projecten met studenten uit hogescholen, werkt ChampdAction ook projecten uit, die specifiek gericht zijn op kinderen en jongeren. Zo zijn er installatieprojecten, workshops voor het gebruik van elektronica - voor bij voorbeeld technische scholen - en voorstellingen voor en door kinderen.

 

Storm op komst - Kinderkunstenfestival in De Warande, Turnhout

There is more behind your eye- Olympe Tits & Seppe Dyck

 

 

 

Workshops en lecture performances

ChampdAction richt regelmatig workshops in, die een ruime doelgroep van studenten, jongeren, technici, musici en andere kunstenaars aantrekken. Tijdens het seizoen 2010-2011 stonden in het kader van het project RE:NEW MUSIC - i.s.m. het Koninklijk Conservatorium Brussel, Kunstcampus deSingel en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen - verschillende workshops op het programma. ChampdAction nodigde daarvoor internationale componisten uit, wiens werken - na een reeks van repetities - ook telkens worden uitgevoerd in aanwezigheid van de componisten in kwestie.

ChampdAction biedt ook workshops aan rond In C van Terry Riley. In deze workshop komt de geschiedenis van de compositie kort aan bod en wordt het werk live uitgevoerd met de In C app.  Met deze app - een concept van ChampdAction, ontwikkeld ism Jazzperiments - kan je de compositie In C online mee te spelen vanuit alle hoeken van de wereld - 24/24 u/dag. 

ChampdAction organiseert eveneens workshops in Studio 3. Deze variëren van meer technisch gerichte vormingen over het werken met elektronica of programma’s als Max MSP tot workshops rond de uitvoeringspraktijk of het specifieke instrumentarium in de hedendaagse muziek.

 

Re:New Workshops- ism Spectra en Conservatorium Brussel

Lecture performance Simon Steen-Andersen- ism deSingel Antwerpen

Uit Luidsprekers Herboren - workshopreeks omtrent de analoge synthesizer door Guy Drieghe

Workshop Analoge Beats - ism Jeugd & Muziek Vlaanderen

 

 

 

Voor meer informatie omtrent de verschillende kinder- en jongerenprojecten kan u contact opnemen met Ann Andries:

+32 3 800 01 10 of ann.andries@champdaction.be

© 2004-2018 ChampdAction