ChampdAction Logo

Pink & Orange

Wat bevindt er zich tussen roze en oranje? Hoeveel is Cage maal Cage? Hoe klinkt een cactus?…

Choreograaf en danser Marc Vanrunxt is gefascineerd door de intense samenwerkingsverbanden van de Judson Memorial Church en het triumviraat John Cage, Merce Cunningham en Robert Rauschenberg in de jaren 50, 60 & 70. Hun innovatieve omgang met muziek, vorm en beweging, en vooral de interactie daartussen was richtinggevend voor generaties kunstenaars na hen.

In diezelfde spirit zetten Vanrunxt en Kunst/Werk in Pink & Orange een nieuwe samenwerking op rond werk van John Cage. Hiervoor werkt Vanrunxt opnieuw samen met ChampdAction. Pianist Yutaka Oya en organiste Iris Eysermans voeren simultaan twee stukken voor orgel en piano van John Cage uit en verrassen met geluidsperformances en het gebruik van nieuwe technologie. Serge Verstockt, artistiek leider van ChampdAction en jarenlange artistieke compagnon de route van Vanrunxt geeft hierbij muzikaal advies.
Ook figureren flarden uit de gesproken dagboeken van John Cage, vol filosofische overpeinzingen, in deze cocreatie met 4 dansers/makers: Peter Savel, Igor Shyshko en Lise Vachon, en de Amerikaanse danser Kevin Fay.

Pink and Orange – de titel verwijst naar een schilderij van Ellsworth Kelly – gaat op zoek naar nieuwe verhoudingen en naar communicatie tussen onverwachte zaken: wat bevindt er zich tussen roze en oranje? Hoeveel is Cage maal Cage? Hoe klinkt een cactus?…

credits
Choreografie: Marc Vanrunxt
Makers/dansers: Igor Shyshko, Peter Savel, Lise Vachon, Kevin Fay

muziek John Cage (Organ2 / ASLSP (1987), Sonatas & Interludes (1946-1948), John Cage Diaries, Yoko Ono 
Musici: Yutaka Oya (piano), Iris Eysermans (organetto, synthesizers)
Technicus: Istvan Leel-össy
Muzikaal advies: Serge Verstockt 

licht Stef Alleweireldt

scènebeeld Tom Volkaert 

artistiek advies Marie-Anne Schotte 

productie: Kunst/Werk & ChampdAction

foto: © Lore SannenKalender

16/06/2020 :: LIVESTREAM :: 19:30
27/02/2021 C-Mine, Genk
27/05/2021 Toneelhuis, Antwerpen
02/06/2021 Schouwburg, Rotterdam
28/01/2021 STUK, Leuven - PREMIERE

© 2004-2020 ChampdAction