ChampdAction Logo

Ann Eysermans

Ann Eysermans [Antwerpen, 1980] studeerde aan het conservatorium te Brussel, waar ze de masterdiploma's Muziekschriftuur [harmonie, contrapunt, fuga en compositie] in 2004 en Jazz [contrabas] in 2007 behaalde. Ze speelt contrabas en harp [improvisatie en eigen werk] bij verschillende groepen zoals Fenna, Fnussjen, R naakt I en zwaan. Zij is tevens artist in residence bij ChampdAction waar ze meewerkte aan de producties Power Flower, DRIE, Hold Your Horses, HRZSCHMRZ en CANTICUM CANTICORUM van Serge Verstockt en met wie ze ook een eigen project creëerde nav haar doctoraat in de kunsten.

Van 2010 tot en met 2014 werkte Ann aan een intermediaal doctoraatsonderzoek [FWO, VUB, KCB, ChampdAction]: "P - TRAINS [Astrin Phosphora]". Op 27 november 2014 legde ze haar Doctoraat in de Kunsten af [met felicitaties van de jury] aan de Vrije Universiteit Brussel. Vele grafische partituren uit dit project werden uitgevoerd door verschillende musici en ensembles, zowel nationaal als internationaal.

Momenteel werkt Ann bij MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] als artistiek verantwoordelijke. Naast deze artistieke activiteiten zet zij haar studie Filosofie verder aan de Vrije Universiteit Brussel en is zij 'artist in residence' bij ChampdAction waar ze op dit ogenblik een nieuw project ontwikkelt in samenwerking met Frederic Lyenn Jacques met wie ze ook het duo R-NAAKT I vormt.


© 2004-2019 ChampdAction