ChampdAction Logo

RENCONTRES

Onderzoeksproject Serge Verstockt

 

In een tijd waar de dialoog – zelfs binnen een land – tussen verschillende taalgemeenschappen en culturen moeilijk tot stand komt, maakt ChampdAction een project dat focust op ‘rencontres‘ tussen artiesten van zeer verschillende achtergronden.

Het ontmoetingsritueel van de Wodaabe, een nomadenstam uit Niger inspireerde Serge Verstockt om er een artistiek project rond te creëren. Telkens de Wodaabe elkaar ontmoeten, spreken ze elkaar gedurende minimum 15 tot 30 minuten aan, met steeds wederkerende woorden en formules, die gepaard gaan met met zachte aanrakingen. In het onderzoeksproject zal Serge Verstockt een aantal technische mogelijkheden exploreren om dit project te realiseren.

De directheid van de handdruk en het bijhorende oogcontact is moeilijk te vervangen. Toch kunnen we niet meer zonder de nieuwe communicatiemiddelen. Om dit kritisch te benaderen, wil Verstockt de eenvoud van de handdruk tegenover de nieuwe virtuele communicatiemiddelen plaatsen.
De bedoeling is naar een performance toe te werken waar het publiek in een netwerk wordt geplaatst en zo deel wordt van het geheel. Het elektrisch verbinden - de (zwak)stroom wordt door het publiek gestuurd - blijft fascineren. Ook nieuwe communicatiemiddelen, zoals internet en second live, zullen aan bod komen.

© 2004-2018 ChampdAction